Новини

Перспективні плани

Кирило Карпенко

Поетапна модернізація виробництва - пріоритетний напрямок в роботі керівництва Нікопольського заводу феросплавів. Так, завдяки частковій і повній заміні застарілого обладнання і запчастин, а також впровадження в виробничий процес сучасної техніки фахівці НЗФ вирішують не тільки загальнозаводську завдання щодо поліпшення виробничих процесів, а й значно раціоналізують всі етапи виготовлення готової продукції. «ЕМ» намагається щотижня інформувати своїх читачів про процеси модернізації, що відбуваються на заводі, і цей номер не став винятком.

Минулого тижня, 6 квітня, фахівці цеху мереж та підстанцій завершили установку сучасних елегазових вимикачів ABB LTB-170 на підстанції НЗФ-5. Так, замість застарілих повітряних вимикачів, які вже практично вийшли з використання на промислових підприємствах, працівники ЦСП встановили два нових елегазових, які вже почали свою роботу. Для того щоб нове обладнання було встановлено так, як годиться, а також мало гарантійний термін, фірма IBB відрядила свого шеф інженера, який простежив за правильністю монтажу і запуском обладнання.

- На сьогоднішній день використання елегазу як дугогасящей середовища є більш ефективним, ніж раніше використовувалися стиснене повітря і масло, - розповів начальник ЦСП Олександр Заскалька. - Завдяки поетапної заміни старих повітряних вимикачів на нові елегазові ми не тільки скоротимо енерговитрати і відмовимося від використання стисненого повітря, але і значно зменшимо ризики пожежо- та вибухонебезпечності, адже в старих вимикачах використовується стиснене повітря 20 атмосфер. Якщо ж виділяти основні переваги нових вимикачів, то можна відзначити швидкість дії, надійність, малий знос дугогасильних контактів, порівняльну безшумність, а також практичність в експлуатації.

Для забезпечення надійної та безаварійної роботи головної знижувальної підстанції НЗФ-5 і як наслідок - всіх її споживачів було придбано нове обладнання світового лідера - компанії ABB. Інвестиції тільки на цей рік склали близько 3 мільйонів гривень. За словами Олександра Олексійовича, в 2018-му також заплановано виконати заміну повітряних вимикачів на сучасні вимикачі LTB-170 компанії ABB на печах №1, №14 та №16. Так що робота триває.